Tavoitteet hiekottavat menestymisesi

Miksi tavoitteet ovat hanurista?

Tavoitteet ovat jollain tasolla hyviä. On hyvä pitää itsellä mielessä jotain tavoitteita, ne antavat tekemiselle suuntaa. Tavoitteissa on kuitenkin olemassa ikäviä puolia.

Tavoite on pahimmillaan haave. Haluan tuonne. Miksi en ole siellä? Miksi muut ovat siellä? Koska et ole tehnyt riittävästi. Et ole ansainnut päästä sinne. Koska sinulla ei ole käynyt tuuri.

Tekeminen > tavoite

Mielestäni on paljon paljon parempi keskittyä tekemiseen tavoitteen sijaan. Rutiinit/systeemit ohjaavat tekemistä oikeaan suuntaan ja mahdollistavat kehittymisen. Koomikolle nämä saattaisivat olla esimerkiksi:

  • Kirjoita päivittäin

  • Esiinny niin paljon kuin pystyt

  • Kokeile ja leiki

  • Inspiroidu

  • Tylsisty

Tavoitteeseen pääsy vaatii tekemistä. On paljon helpompaa haaveilla ja miettiä missä olisi kiva olla. Paljon helpompaa valittaa muille ympäröivistä olosuhteista ja tekijöistä kuin ottaa lapiosta kiinni. DISCLAIMER: Teen tätä edelleen itsekin 🤣 

Mitä jos nauttisit siitä mitä teet tänään?

Koomikko Jimmy Carr oli vieraana Joe Roganin podcastissa ja totesi hyvin jotenkin näin:

Monet meistä koomikoista valitamme, että joku on jossain ja mekin ansaitsisimme olla jossain isolla keikalla/teeveessä tms. Ja näin voi ollakin. MUTTA me olemme silti koomikoita. Pidämme hauskaa yleisön kanssa ja se on todella palkitsevaa. Niin mitä jos olisit vain koomikko? Nauttisit siitä. Tekisit työtäsi. TODENNÄKÖISESTI saavutat tavoitteesikin, jos keskityt tekemiseen.

Ja tästä pääsee ylipäänsä siihen, että miksi aina tavoittelemme jotain isompaa ja hienompaa? Se on sinällään ok ja itsekin arvostan kehittymistä, mutta jos se harhauttaa meidät ajattelemaan “sitten kun olen teeveessä niin.. “. Mitä sitten? Olet onnellinen? Mitä jos et pääse töllöön? Mitä sitten?

Mitä jos olisit nyt onnellinen? Mitä jos nauttisit siitä mitä teet? Ja jos se on ihan hirveetä niin mitä jos muutat tekemistä, että se olisi kivaa?

Ja joo. Ei kaikkea voi muuttaa, välillä pitää tehdä asioita joista ei tykkää. MUTTA se mihin voidaan vaikuttaa on omaan suhtautumiseen. Terapeuttini totesi joskus, että kokemani stressi tietyistä tilanteista johtui siitä että tulin niihin väärällä asenteella. “Tästä tulee kamalaa” vs. “Tää on haastavaa, mutta mitä voin oppia tästä?”

Tottakai se on stressaavaa, jos et koe että siitä voi saada mitään muuta kuin kärsimystä.

Semmosta pohdintaa tällä kertaa 😂 Herääkö ajatuksia? Missä menin metsään? 🤔 

Viikon muut jutut

Roast Battlen SM-kisojen semifinaalit 15.10. Kafe Komassa, liput täältä.

Toinen podcast, joka resonoi ja liittyi tuohon Jimmyn ja Joen keskusteluihin monilta osin oli koomikko Niko Metsänkylän vierailu Katariina Salosen Vitsin Tarot -podcastissa. Jakson voi kuunnella täältä.

Ja teille voin kertoa nyt, että keväällä tulee jotain uutta ja ihmeellistä ulos jonkinlaisen kiertueen muodossa. Haluaisin kertoa jo kaiken, mutta odotellaan hetki vielä 🤩 

Kivaa viikonloppua ja laittakaa palautetta/kommentteja jos herää mitään ajatuksia/kommentteja/ehdotuksia! ❤️ 

Join the conversation

or to participate.