Roast Battlen SM-kisat

Voiko show olla hauska?

Tänä vuonna käydään ensimmäistä kertaa Roast Battlen SM-kisoja. Ensimmäinen karsinta oli 17.9., toinen viime sunnuntaina 15.10. ja finaali käydään 19.11. Kafe Komassa, Helsingissä. Kisoja tuottaa mm. Hauskimmat Mamut -kiertueelta tuttu Mebe.

Iltojen formaatti on koomikko vs. koomikko. 5 vitsiä vuorotellen.

Olisin halunnut jakaa kokemuksia jo aikaisemmin, mutta jo ensimmäisen karsinnan strategian jakaminen olisi ehkä avannut suunnitelmiani liikaa niin piti odotella tänne asti.

Ensimmäinen karsinta

Ensimmäisessä kisassa vastustajakseni arvottiin Teuris -nimellä esiintyvä koomikko, jonka tunnen erittäin hyvin. Hän on lavalla hyvin vähä eleisenä hahmona. Hän on myös hyvin tunnettu tyyppi Open Mic -piireissä ja hyvin äkkiä tuli selväksi kaksi asiaa. Minä keksin hänestä paljon vitsejä ja muut koomikot jostain syystä innoistuivat lähettämään minulle PALJON ideoita. Materiaali ei olisi ongelma.

Tiedän miltä tämä kuulostaa, mutta sanon sen silti - olin 99% varma, että voitan. Silti tuntui, että voiskohan tässä oppia tai kokeilla jotain muuta samalla?

Hyvä ystäväni stand up -koomikko Tomi Haustola on käynyt koomikko Tomi Haustolana showpaini-tapahtumissa. Hän vei stand upin showpainiin niin mitä jos veisin shown stand uppiin? Showpainissa osa painijoista on pahisroolissa (heel). Ja se kutkutteli. Mitä jos olisin Roast Battlessa pahisroolissa? Tai kuten ystäväni Pentti totesi "Rooli? Siis oma itsesi?" 🤣

Meille oli annettu kasa sääntöjä, ilman seurauksia. Tuntui turvalliselta rikkoa ne.

Lavalla olin ylimielinen, rikoin kaikkia sääntöjä (kerroin 20 vitsiä) ja en opetellut kaikkia vitsejä ulkoa. Jouduin aika paljon luovimaan ja improvisoimaan. Se mikä hetkessä minut hieman yllätti, oli kuinka paljon yleisö vihasi minua 🤣 Joka ei tietenkään ole yllätys jos käyttäytyy näin. Tai pitäisi olla, mutta silti se oli! Battle päättyi tasatilanteeseen ja tuomarit pyysivät, että kerromme vielä yhdet vitsit. Teuriksen vitsit oli käytetty ja ONNEKSI minulla oli vielä yksi ihan ok-vitsi jäljellä.

Tässä video siitä mitä kävi:

Kun kävelin lavalta pois kohti bäkkäriä olin todella tyytyväinen! Se mikä oli yllättävää oli usean koomikon vihaiset katseet 😅 Omassa päässäni oli selvää, että tämä on hahmo. Niin selvää, että luulin yleisönkin ymmärtävän. Erityisesti koomikoiden. Mutta olin selkeästi painellut jotain nappeja.

Seuraavana päivänä sain vielä ystävältäni, joka oli yleisössä viestin jossa annettiin kritiikkiä esityksestä.

No mitä aikuinen mies tekee? Innostuu ja alkaa miettiä mitenkäs näitä nappeja painellaan lisää 🤣 Muutamat somevideot karsinnasta ulos, painatin parit t-paidat ja aloin suunnittelemaan seuraavaa trollausta tai siis kisaa.

Toinen karsinta

Tiesin, että koomikot odottavat jotain uutta ja päätin vedättää kaikkia. Loin "hahmon", jolla on törkeät lasit, lippis, paita jossa oma kuvani ja punaiset Addun verkkarit. Tämä ei olisi asu, jossa esiinnyn vaan hämäysasu. Hahmo, joka astelisi lavalle Enyan tahdissa oli Jeesus.

Nyt viilasin vitsit vimpan päälle. Isoin jännitys koko kisassa oli, että saanko pidettyä homman salassa ja vaihdettua asun juuri ennen kisaa ilman, että ainakaan yleisö näkisi sitä.

Tästä voit katsoa miten tuo ilta meni:

Finaali

Yllä oleva video on aiheuttanut paljon kiitosta ja seuraajia. Ja painetta. Joku sanoi tulevansa finaaliin Kouvolasta katsomaan mitä keksin. Paineet ovat kovat ja koomikot ovat arvailleet mikä hahmo olen marraskuun finaalissa. Unohtakaa hahmot. Nyt tulee jotain isompaa! Voittaminen on jo tapahtunut! 👑 

Liput finaaliin löydät täältä ja jos et jaksa tulla niin videota tulee varmasti! 🤩 

Ens viikolla jotain muuta! Viime kirjeestä tuli paljon palautetta ja ehkä sitä tai kuka sitä tietää! Minä en ainakaan! Kivaa viikonloppua!!

Join the conversation

or to participate.