Yleisölle juttelua

Ja uusia juttuja

Crowd work -hommia

Stand upin crowd work tarkoittaa sitä, kun komiikko vuorovaikuttaa suoraan yleisön kanssa esityksensä aikana, esimerkiksi kysymällä katsojilta kysymyksiä, kommentoimalla jotain erityistä yleisössä tai reagoimalla yleisön huomautuksiin tai tapahtumiin yleisössä (jos yleisössä tapahtuu jotain niin siihen on melkein pakko aina reagoida). Tämä voi olla improvisoitua ja riippuu komiikon kyvystä lukea yleisöä ja käyttää tilannetajuaan luodakseen hauskuutta spontaanisti.

Tykkään itse ainakin tällä hetkellä crowd workista PALJON.

Happy Little Girl GIF by Demic

Näin paljon

Tiistaina oli mahdollisuus päästä Mikko Vaismaan oppiin crowd workin pakeilta. Mikko on yksi parhaista ellei paras crowd workkia tekevä koomikko Suomessa.

Mikon säännöt olivat yksinkertaiset:

  1. Kysy nimeä / nimeä

  2. Toista mitä tyyppi sanoo (älä mieti, mutta ota alitajunnalle aikaa)

Näiden lisäksi Mikko nosti erittäin tärkeäksi asenteen - "Katsotaan mitä hauskaa yleisön kanssa keksitään".

Näiden lisäksi kirjoitin itselleni ihan kotiläksyjä:

  1. Miettiä keskusteluista juttuihin siirtymiseen parempia kysymyksiä

  2. Miettiä kaikki crowd work -kysymykset "Tuleeko tähän samankaltaisia vastauksia?" -ajatuksen kautta. Mitä samankaltaisempia vastaukset ovat, sitä enemmän jää uudelleenkäytettävää vastauksista ja improista.

  3. Muistutus: Seuraa muiden keikkojen ajan mitä lavalla/yleisössä tapahtuu. Tätä teenkin, mutta Mikon painotus muistutti asian tärkeydestä.

  4. Muista pohtia miten koko yleisö reagoi - ei vain ne kelle juttelet

Turku

Turussa oli haastava keikka, josta ei kyllä jäänyt mitään kerrottavaa. Muuta kuin matkaseurasta. Pietari Vihulan kanssa oli todella antoisat keskustelut ja ammensin jutustelusta paljon inspiraatiota!

Uusia juttuja!

Tehdään Kimmo Aron Lempäälään klubikokeilu. Kimmo on koomikkokaveri, jonka kanssa oltiin 6.5 vuotta sitten Jacke Björklundin kanssa. Samalta kurssilta kolmas joka tekee vielä komiikkaa on Sakke Korhonen.

Lempäälään oli tarkoitus tulla keväällä kiertueen kanssa, mutta paikan kysely ajoi siihen että kokeillaan ihan toistuvaa klubia 🤣 Klubi sijaitsee Siipisaluuna -ravintolassa, jossa erittäin vimpan päälle valot ja äänentoisto. Sijaitsee vielä juna-aseman vieressä, joten hyvältä vaikuttaa myös esiintyjien puolesta!

Ensimmäinen ilta on 5.12. klo 19 - lavalla näillä näkymin Tomi Haustola, Petri Hankonen, Amdanda Hiekkataipale, Niko Metsänkylä, Erika Pekkarinen ja minä (minäminäminä)!! Liput ja infot löytyy täältä

Pari uutta videota

Jos sattui menemään ohi niin puskin ulos myös pari uutta videota - hieman editointihommilla kikkailua erityisesti tokassa 👇

Viikon Rick Rubin

Ja ei muuta ku kivaa viikonloppua!!

Join the conversation

or to participate.